Welkom groep 8

Bewuste keuzes in voeding maak je door rekening te houden met gezondheid, maar ook met de wereld om je heen: andere mensen, dieren en het milieu. Dat leert groep 8 met de lesprogramma’s van Ik eet het beter. Leerlingen van die leeftijd vinden het leuk om de verantwoordelijkheid te krijgen voor eigen keuzes, ze gaan met elkaar in discussie en leren een mening te vormen. Bijvoorbeeld met het lesprogramma KlasseLunch in maart.

 

KlasseLunch

Met het lesprogramma KlasseLunch krijgen leerlingen van groep 8 plezier in het maken van bewuste keuzes voor de middagmaaltijd. Keuzes tussen gezond of iets minder gezond, maar ook keuzes die te maken hebben met duurzaamheid of dierenwelzijn, met cultuur of eetgewoontes, met smaak of porties. Tot slot genieten ze met de hele groep van de gezellige KlasseLunch!

Het programma vindt plaats op 28 maart 2019. Ik eet het beter biedt de mogelijkheid om er een weekprogramma van te maken, van 25 maart t/m 1 april. Ook bewegen & ontspannen komen daarbij aan bod. De lesmaterialen vindt u hieronder.