Les-
programma's

button inschrijvenIn maart 2018 biedt Ik eet het beter vier leuke, interactieve lesprogramma’s voor groep 5, 6, 7 en 8.

  • Voor groep 5 is er Moestuintje: leerlingen kweken in het voorjaar hun eigen groenten en ontdekken van alles over de groei en bloei.
  • Groep 6 doet op donderdag 22 maart leuke, leerzame smaakproeven. Heel bewust proeven de leerlingen producten die vooral zoet, zout, zuur of bitter zijn, en combinaties daarvan.
  • Op donderdag 22 maart is er voor groep 7 Testlab: de leerlingen tonen gezonde voedingsstoffen en vezels in producten aan door allerlei grappige proeven uit voeren. 
  • Voor groep 8 is er de oude, vertrouwde KlasseLunch. Met dit lesprogramma krijgen leerlingen er plezier in om gezonde keuzes te maken. Ze sluiten de les af met een heerlijke, gezonde lunch met de hele groep op donderdag 22 maart.

Alle lesprogramma’s zijn gratis en inclusief productpakket De productpakketten bij de lesprogramma’s kunt u ophalen bij de Albert Heijn-winkel die u bij inschrijving selecteert:

  • voor groep 5 op donderdag 8 maart 2018;
  • voor groep 6, 7 en 8 op donderdag 22 maart 2018.

De gedrukte materialen bij alle lesprogramma’s ontvangt u per post. U betaalt voor de lesprogramma’s slechts de handling- en verzendkosten van het drukwerk.

Ik eet het beter is een educatief platform van Albert Heijn dat, in samenwerking met het Voedingscentrum, lesprogramma’s ontwikkelt die basisschoolleerlingen actief aanzetten tot een gezonde leefstijl. De lesprogramma’s sluiten alle aan op de kerndoelen voor het basisonderwijs en op de leerlijnen van de SLO. 

Om mee te doen aan deze lesprogramma’s van Ik eet het beter moet u zich van tevoren inschrijven.

Ook aan het begin van het schooljaar biedt Ik eet het beter een lesprogramma: de Week van de Pauzehap. Meer dan 214.000 leerlingen van groep 5 tot en met 8 deden er afgelopen september aan mee!