Les-
programma's

button inschrijvenDit schooljaar biedt Ik eet het beter weer verschillende nieuwe interactieve lesprogramma’s voor groep 5, 6, 7 en 8.

Als start van het jaar, in september, konden de groepen 5, 6, 7 en 8 meedoen aan:

  • de Week van de Pauzehap: met dit jaarlijkse lesprogramma van dagelijks zo’n 10 minuten ervaren de leerlingen met elkaar hoe lekker een verantwoorde pauzehap kan zijn. Met gratis boodschappenpakket boordevol gezonde 10-uurtjes ligt.

Ook in voorjaar 2019 zijn er lesprogramma’s voor groep 5 t/m 8: 

  • Voor groep 5 is er op donderdag 28 maart StapelGezond: Wat zitten er veel gezonde producten in die Schijf van Vijf! Voor ontbijt, lunch, avondeten, pauzehappen, drinken... Kinderen gaan vanaf groep 5 zelf keuzes maken. Spelenderwijs ontdekken leerlingen waarom die Schijf een handig hulpje voor hen is. Maar er is meer dan gezond eten: ook lekker bewegen en op tijd ontspannen horen erbij! *

  • Groep 6 doet op donderdag 28 maart leuke, leerzame smaakproeven met Over de Tong. Heel bewust proeven de leerlingen producten die vooral zoet, zout, zuur of bitter zijn, en combinaties daarvan. Zelfs umami is voor hen geen vreemd begrip meer! *

  • Met het fonkelnieuwe programma Expeditie Lekker in je Vel gaat groep 7 een week lang, van maandag 25 maart t/m maandag 1 april, de uitdaging aan om gezond te eten, lekker te bewegen en op tijd te ontspannen. Ook individueel onderzoeken en ervaren de leerlingen hoe ze zich lekker fit kunnen voelen, in de klas én in het gezin thuis.

  • Voor groep 8 is er de oude, vertrouwde KlasseLunch. Met dit lesprogramma krijgen leerlingen er plezier in om gezonde keuzes te maken. Ze sluiten de les af met een heerlijke, gezonde lunch met de hele groep op donderdag 28 maart.

Alle lesprogramma’s zijn gratis en inclusief boodschappenpakket. De productpakketten bij de lesprogramma’s kunt u ophalen bij de Albert Heijn-winkel die u bij inschrijving selecteert:

  • voor de lesprogramma’s in het voorjaar 2019 op donderdag 28 maart 2019.

* We bieden de mogelijkheid om de programma’s uit te breiden naar een weekprogramma van maandag 25 maart t/m maandag 1 april, waarbij behalve gezond eten ook lekker bewegen en voldoende ontspannen aandacht krijgen.

De gedrukte materialen bij alle lesprogramma’s ontvangt u per post. U betaalt voor de lesprogramma’s slechts de handling- en verzendkosten van het drukwerk.

Ik eet het beter is een educatief platform van Albert Heijn dat, in samenwerking met het Voedingscentrum, lesprogramma’s ontwikkelt die basisschoolleerlingen actief aanzetten tot een gezonde leefstijl. De lesprogramma’s sluiten alle aan op de kerndoelen voor het basisonderwijs en op de leerlijnen van de SLO. 

Om mee te doen aan deze lesprogramma’s van Ik eet het beter moet u zich van tevoren inschrijven.

Maar liefst 430.000 leerlingen van groep 5 tot en met 8 deden vorig schooljaar mee aan Ik eet het beter!