Veel
gestelde
vragen
button inschrijven

 

Naar: vragen over de programma's >>

Naar: vragen over aanmelden en registreren >>

Vragen over de programma's

Hoe kan ik de Ik eet het beter-lesprogramma’s bestellen?

De inschrijving voor de lesprogramma's van maart 2018 is gesloten. U kunt op dit moment geen lesprogramma's bestellen. We houden u op de hoogte van de lesprogramma's van Ik eet het beter voor het nieuwe schooljaar!

 

Zijn er kosten verbonden aan de lesprogramma's van Ik eet het beter?

De materialen van Moestuintje, Over de Tong, Testlab en KlasseLunch zijn gratis. Ook ontvangt u bij elk lesprogramma een gratis productpakket voor de hele groep. Slechts de verzendkosten van de gedrukte materialen worden in rekening gebracht. 

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Onze verzendkosten zijn gebaseerd op het gewicht van de totale bestelling en van de verpakkingskosten. Ze zijn als volgt:

 

Tot 1 kg: € 12,30

Tot 3 kg: € 15,30

Tot 5 kg: € 17,50

Tot 10 kg: € 21,95

 

Ter indicatie kunt u hieronder zien bij welke aantallen u ongeveer aan welk gewicht zit.

Totaal gewicht voor een groep met 25 leerlingen = 646 gram.
Bij 4 groepen is dit 4 x 646 gram = 2.584 gram, dus € 15,30 verzendkosten (incl. BTW).

Wanneer worden de verzendkosten in rekening gebracht?


We brengen de handling- en verzendkosten in rekening direct nadat u de lesmaterialen die u heeft besteld, heeft ontvangen.

Kun je de lesprogramma's alleen doen op de dag van het boodschappenpakket?

 

Met het lesprogramma voor groep 5 kunt u starten zodra u de lesmaterialen binnen heeft (in de week van 12 maart). Het productpakket bij dit lesprogramma kunt u de week ervoor, op donderdag 8 maart, ophalen bij Albert Heijn.

De productpakketten voor groep 6, 7 en 8 liggen op donderdag 22 maart klaar bij Albert Heijn. Hierin zitten verse producten die nodig zijn voor de lesprogramma’s; u kunt dan ook beter niet te lang wachten met de lessen.

De gedrukte materialen bij alle lesprogramma’s ontvangt u per post in de week van 12 maart.

 

Horen er bij het moestuinpakket voor groep 5 ook lesmaterialen?

Ja, de lesmaterialen voor groep 5 ontvangt u in de week van 12 maart. U kunt met uw groep al eerder starten met het zaaien van de plantjes uit het moestuinpakket, namelijk zodra u dat op 8 maart heeft opgehaald. 

Hoeveel tijd moet ik reserveren voor de lesprogramma’s?

Het lesprogramma Moestuintje (groep 5) beslaat vier weken. Dagelijks besteden leerlingen enige tijd aan hun plantjes.

Met Over de Tong (groep 6), Testlab (groep 7) en KlasseLunch (groep 8) zijn de leerlingen circa 2 uur bezig. De lunch van KlasseLunch is hierbij niet inbegrepen.

 

Wanneer ontvangt onze school de materialen voor de lesprogramma’s?

Uiterlijk in de week van 12 maart ontvangt u per post de gedrukte lesmaterialen voor groep 5, 6, 7 en 8. De materialen zijn al eerder beschikbaar via deze website.

De productpakket liggen in de winkels klaar op de volgende data:

voor groep 5: donderdag 8 maart.*

voor groep 6, 7 en 8: op donderdag 22 maart

*U kunt gelijk starten met het zaaien van de plantjes. Zodra u de lesmaterialen binnen hebt (ca. een week later) zitten de plantjes in de potjes en kunnen de groene lessen beginnen.

 

Horen er bij de lesprogramma’s ook gedrukte materialen of zijn deze volledig digitaal?


De lesprogramma's combineren drukwerk en online materiaal. Het drukwerk krijgt u via de post. Het online materiaal vindt u op ikeethetbeter.nl. Om de materialen te ontvangen, moet u zich uiteraard wel hebben ingeschreven voor het betreffende lesprogramma. Het bijbehorende gratis productpakket haalt u op in de Albert Heijn-winkel van uw keuze. 

Zijn de lesprogramma’s geschikt voor kinderen met een allergie voor bepaalde producten?

De interactieve lesprogramma’s voor groep 5 en 7 bevatten geen producten om te eten of drinken.

Groep 6 doet smaakproeven. De leerlingen proeven van de volgende producten: appel, appelmoes, kaas, witlof, citroen, melk, banaan.

Voor de klassenlunch van groep 8 kunnen de leerlingen zelf hun lunch samenstellen door een keuze te maken uit volkorenbrood, knäckebröd, glutenvrije crackers, halvarine, zuivelspread, kaas, gebraden kipfilet, 100% pindakaas, hummus, gemengde salade, tomaten, komkommer, appels, bananen, magere yoghurt, halfvolle melk, groene thee. 

Voor verdere allergie informatie verwijzen wij u naar AH.nl.

Het filiaal dat ik heb gekozen wordt momenteel verbouwd of is gesloten. Wat moet ik doen?


Als een winkel tijdens de actie gesloten is, dan wordt u tijdig door ons op de hoogte gebracht en verwezen naar een andere winkel.

Is er ook een programma voor de onderbouw?

Voor de groepen 1 t/m 4 is er vooralsnog geen lesprogramma van Ik eet het beter.

Ik heb vragen over het lesmateriaal.

Heeft u vragen over het lesmateriaal? Dan kunt u zich wenden tot uitgeverij Zwijsen. U kunt mailen naar ikeethetbeter@zwijsen.nl of bellen met de Zwijsen klantenservice 013 583 88 88. Gelieve geen contact op te nemen met Albert Heijn.

Kan ik mijn groep 6 inschrijven voor Expeditie Lekker in je Vel?

Expeditie Lekker in je Vel is een lesprogramma voor groep 6 dat in ontwikkeling is. U kunt zich hiervoor dus nog niet inschrijven, in tegenstelling tot wat eerder werd aangekondigd. Om het nieuwe programma optimaal te ontwikkelen zoekt Ik eet het beter de samenwerking met leerkrachten en leerlingen. Dat kost meer tijd dan van tevoren was ingeschat. Als bekend is waar de grootste behoefte ligt op school en binnen het gezin om een gezonde levensstijl tot het nieuwe ‘normaal’ te maken, kan Ik eet het beter het nieuwe programma daarop zoveel mogelijk laten aansluiten.

Kan ik me ook aanmelden als je ik bij een school werk voor speciaal voortgezet onderwijs?

Ja, zeker! Ook in dat geval kunt u zich hiervoor aanmelden!

Vragen over registreren en aanmelden.

Ik heb geen activatiemail ontvangen. Wat nu?

De activatiemail kan in uw SPAM-map terechtkomen. Ook kan het gebeuren dat uw e-mailprovider de mail blokkeert. Dit gebeurt met name bij gratis mailprogramma's, zoals Hotmail. Indien u een mail stuurt naar ikeethetbeter@zwijsen.nl, dan zullen wij uw account handmatig activeren. Vermeld in uw mail in ieder geval het e-mailadres waarmee u een account heeft aangemaakt!

Ik wil een account aanmaken, maar mijn e-mailadres is al in gebruik. Wat nu?

In dat geval heeft uzelf of iemand anders al een account aangemaakt met hetzelfde e-mailadres. Als u het niet zelf bent geweest, moet u een ander e-mailadres gebruiken bij uw aanmelding. Indien u wel al eerder een account had aangemaakt, kunt u gewoon inloggen en hoeft u geen account meer aan te maken. Via "Wachtwoord vergeten" kunt u eventueel een nieuw wachtwoord instellen.

Ik krijg de melding dat mijn account geblokkeerd is. Wat nu?

Waarschijnlijk is uw account niet geactiveerd. Indien u een mail stuurt naar ikeethetbeter@zwijsen.nl, dan zullen wij uw account handmatig activeren. Vermeld in uw mail in ieder geval het e-mailadres waarmee u een account heeft aangemaakt!

 

 

 

 

 

 

 

 

Horen er bij het moestuinpakket voor groep 5 ook lesmaterialen?

Ja, de lesmaterialen voor groep 5 ontvangt u in de week van 12 maart. U kunt met uw groep al eerder starten met het zaaien van de plantjes uit het moestuinpakket, namelijk zodra u dat op 8 maart heeft opgehaald.